Clasamentul celor mai cunoscute romuri din lume

Sfaturi culinare

Romurile din diferite regiuni ale lumii au o aromă unică bazată pe ingrediente locale. Având în vedere creșterea popularității romului, concurența a crescut semnificativ. Gustul său bogat și complex a fost adăugat doar băuturilor și, de ceva timp, nu a fost apreciat de la sine. Să le descoperim împreună pe cele mai bune.

Rom de goslings

are o istorie lungă care datează din 1806 când a părăsit Marea Britanie pentru Bermuda. La sosirea sa, a început să distileze ceea ce avea să devină cunoscut sub numele de Goslings Rum, de culoare închisă la culoare și finisaj neted.

Romul Goslings are o aromă bogată, groasă și delicioasă. Sorbi bine, are o aromă dulce inițială de lemn dulce, urmată de o notă de căldură și condimente.

Rămâne pe limbă cu un final ușor amar. Daca vrei sa il gusti amestecat, poti face rom si Coca Cola. Alternativ, îl puteți amesteca cu .

Cele mai cunoscute romuri din lume: Ron Barceló Rom

Istoria romului datează din 1929. Julian Barcelo a sosit în Republica Dominicană în acel an cu scopul de a produce cel mai bun rom din lume.

El a fondat o companie un an mai târziu și – de atunci – a îmbuteliat unele dintre cele mai bune romi din lume. Ron Barcelo Ron are culoarea delicioasă a zahărului brun deschis. Acest rom are o aromă inițială de mirodenii de lemn cu arsuri minime de alcool. Urmează note de caramel, migdale, coajă de banană și portocală.

Rom diplomatic

Este unul dintre cele mai bune și de cea mai bună calitate rom din Statele Unite. Compania care o produce este administrată de o familie și urmărește întregul proces de producție, care include utilizarea apei proaspete de munte.

Acest produs are mai multe arome, printre care se numara ghimbirul, scortisoara, portocala, ciocolata neagra, prajitura de Craciun si caramelul. Datorită melasei, acest rom este semnificativ mai dulce.

Bacardi

este una dintre cele mai faimoase mărci de rom la nivel global, care a împlinit 4 februarie 2022. Compania, de-a lungul timpului, și-a perfecționat meșteșugurile și a creat unul dintre cele mai baubile și populare romuri de pe piață.

Romul alb este învechit în butoaie de stejar alb timp de cel puțin un an. Romul ușor este filtrat și acest proces elimină o parte din dulceața și condimentul asociate cu romurile întunecate.

Appleton Summer21

este unul dintre cele mai bune romuri jamaicane, care are o istorie care durează de mai bine de 270 de ani.

Pentru producerea acestuia se folosește apă filtrată, ceea ce îi conferă o aromă unică: în plus, este învechit timp de 21 de ani în butoaie de stejar. Aroma sa este vanilie și piperată și are o bază de ciocolată, nuci și .

author avatar
Radu Zarnescu
Bucătar profesionist ofer sfaturi despre mâncare sănătoasă și rețete delicioase
Rapid si Gustos